Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de kippenvleugels met ⅘ van de hoisinsaus en bestrooi ze met het sesamzaad, peper en eventueel zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Meng ondertussen de rest van de hoisinsaus in een kommetje met de ketchup, yoghurt en chilivlokken tot een dipsaus. Snijd de koriander fijn. Garneer de kippenvleugels met de koriander en serveer met de dipsaus.
Hoisin-kippenvleugels met sesamzaad
Met je handen eten mag! En dan het liefst deze hoisin kippenvleugels.
- variatietipDe dipsaus is ook lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde garnalen.
Hoisin-kippenvleugels met sesamzaad
Met je handen eten mag! En dan het liefst deze hoisin kippenvleugels.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD124668_220x162_JPG.jpg)
4 personen
225 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de kippenvleugels met ⅘ van de hoisinsaus en bestrooi ze met het sesamzaad, peper en eventueel zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Meng ondertussen de rest van de hoisinsaus in een kommetje met de ketchup, yoghurt en chilivlokken tot een dipsaus. Snijd de koriander fijn. Garneer de kippenvleugels met de koriander en serveer met de dipsaus.
variatietip:De dipsaus is ook lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde garnalen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
570 g kippenvleugels
2½ el hoisinsaus
1 el sesamzaad
1 el ketchup
1 el Griekse yoghurt
¼ tl chilivlokken
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
bakpapier