Snijd de champignons fijn. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop ondertussen de eieren los en schenk over de champignons. Doe de deksel op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snijd het brood in 2 sneetjes per persoon van 1½ cm dik. Neem de omelet uit de pan en snijd in 2 parten per persoon. Beleg de helft van de sneetjes brood met de omelet, ham, tomaten en rucola. Dek af met de andere sneetjes brood en snijd doormidden
Volkorenbrood met rauwe ham en paddenstoelenomelet
Een paddenstoelenomelet kun je ook heel goed koud eten. Lekker met rauwe ham op brood!
- algemeenDeze sandwich kun je een avond van tevoren maken (laat in dat geval de tomaat achterwege en eet er los een bakje snoeptomaten bij). Bewaar in aluminiumfolie of bakpapier en bind dicht met keukentouw.
Volkorenbrood met rauwe ham en paddenstoelenomelet
Een paddenstoelenomelet kun je ook heel goed koud eten. Lekker met rauwe ham op brood!
2 personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons fijn. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop ondertussen de eieren los en schenk over de champignons. Doe de deksel op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snijd het brood in 2 sneetjes per persoon van 1½ cm dik. Neem de omelet uit de pan en snijd in 2 parten per persoon. Beleg de helft van de sneetjes brood met de omelet, ham, tomaten en rucola. Dek af met de andere sneetjes brood en snijd doormidden
algemeen:Deze sandwich kun je een avond van tevoren maken (laat in dat geval de tomaat achterwege en eet er los een bakje snoeptomaten bij). Bewaar in aluminiumfolie of bakpapier en bind dicht met keukentouw.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
250 g gesneden kastanjechampignons
1 el traditionele olijfolie
3 middelgrote eieren
2 trostomaten
¼ volkorenbrood
50 g rauwe ham
10 g rucola