Doe de pannenkoekenmix en bakpoeder in een kom. Voeg al roerend met een garde eerst de melk en daarna de eieren toe. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit de boter in een koekenpan en bak van de helft van het beslag 6 kleine pannenkoekjes (blini's) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer na 2 min. Herhaal met de rest van het beslag. Leg de blini's op een schaal. Halveer de plakjes parmaham en beleg de blini's achtereenvolgens met de tomatentapenade en parmaham. Garneer met een blaadje basilicum.
Glutenvrije blini's
Deze hartige hapjes van glutenvrije pannenkoekenmix doen het goed als partysnack.
- combinatietipBeleg de blini's eens met gerookte zalm, mierikswortel, crème fraîche en bieslook of met zachte geitenkaas, babybietjes en rucola.
Glutenvrije blini's
Deze hartige hapjes van glutenvrije pannenkoekenmix doen het goed als partysnack.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_089904_220x162_JPG.jpg)
12 porties
95 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de pannenkoekenmix en bakpoeder in een kom. Voeg al roerend met een garde eerst de melk en daarna de eieren toe. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit de boter in een koekenpan en bak van de helft van het beslag 6 kleine pannenkoekjes (blini's) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer na 2 min. Herhaal met de rest van het beslag. Leg de blini's op een schaal. Halveer de plakjes parmaham en beleg de blini's achtereenvolgens met de tomatentapenade en parmaham. Garneer met een blaadje basilicum.
combinatietip:Beleg de blini's eens met gerookte zalm, mierikswortel, crème fraîche en bieslook of met zachte geitenkaas, babybietjes en rucola.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
150 g AH Vrij van gluten pannenkoekenmix
1 tl bakpoeder
200 ml halfvolle melk
2 middelgrote eieren
30 g ongezouten roomboter
6 plakjes parmaham
60 g zongedroogde tomatentapenade
12 blaadjes verse basilicum