Glutenvrije granola-pancakes met aardbeien en basilicum

Glutenvrije granola in je pancakes? Why not! Aardbeien en basilicum erbij en je hebt een fancy glutenvrij ontbijtje.

215 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Smelt ⅖ van de boter in een steelpan op laag vuur. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder boven een ruime kom en klop de gesmolten boter, de karnemelk, het zout en het ei met een garde erdoor. Spatel 125 g granola (per 12 stuks) door het beslag.

  2. Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pancakes 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer na 3 min. als het beslag bijna gestold is. Neem uit de pan, houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes (per 12 stuks).

  3. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien, snijd in vieren en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Verdeel de pancakes over borden. Schep de aardbeien erop, verdeel de honing erover en bestrooi met de rest van de granola en het basilicum.

Glutenvrije granola-pancakes met aardbeien en basilicum

Glutenvrije granola in je pancakes? Why not! Aardbeien en basilicum erbij en je hebt een fancy glutenvrij ontbijtje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig