Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de olie door de bulgur. Voeg de avocado, kikkererwten, bosui, rucola, mango, peper en eventueel zout toe en schep om. Verkruimel de feta erover.
Kikkererwtensalade met mango
Mooi weer? Dan eten we lekker salade met bulgur, avocado, kikkererwten en rucola in de zon.
Kikkererwtensalade met mango
Mooi weer? Dan eten we lekker salade met bulgur, avocado, kikkererwten en rucola in de zon.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_090955_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
750 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de olie door de bulgur. Voeg de avocado, kikkererwten, bosui, rucola, mango, peper en eventueel zout toe en schep om. Verkruimel de feta erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
100 g bulgur
1 eetrijpe avocado
225 g kikkererwten in zak
1 bosui
7½ g verse platte peterselie
1 el traditionele olijfolie
40 g rucola
175 g zongerijpte mango
75 g feta