Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de helft van de koriander zeer fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de koriander met het limoenrasp en -sap, de srirachasaus en honing. Dit mengsel is de ‘glaze’. Rijg de garnalen en ananas om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen aan beide kanten met de glaze.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de rest van de korianderblaadjes over de gegrilde spiesen.
Pittige, gegrilde garnalen
Garnalen van de barbecue blijven een hit. Helemaal met een glaze van koriander, limoen en sriracha.
- bereidingstipMet een glaze “lak” je vlees of vis voor een heerlijke smaak. In tegenstelling tot marinade trekt deze niet in.
Pittige, gegrilde garnalen
Garnalen van de barbecue blijven een hit. Helemaal met een glaze van koriander, limoen en sriracha.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_090967_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
165 kcal
18 min. bereiden
Aan de slag
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de helft van de koriander zeer fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de koriander met het limoenrasp en -sap, de srirachasaus en honing. Dit mengsel is de ‘glaze’. Rijg de garnalen en ananas om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen aan beide kanten met de glaze.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de rest van de korianderblaadjes over de gegrilde spiesen.
bereidingstip:Met een glaze “lak” je vlees of vis voor een heerlijke smaak. In tegenstelling tot marinade trekt deze niet in.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries reuzengarnalen
15 g verse koriander
1 limoen
1 el sriracha sauce
2 el vloeibare honing
400 g verse ananasstukjes
Dit heb je nodig
sateprikkers
grillpan