Couscoussalade met kip piri piri

Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan

725 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bestrijk de kipdijfilet met de peri-peri sauce. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.

  2. Doe ondertussen de couscous in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Voeg de olie toe en laat 10 min. afgedekt staan.

  3. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaten in parten en de rode ui in halve ringen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Meng de couscous met de slamelange. Halveer de mangostukjes. Snijd de kipdijfilet in plakjes. Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de avocado’s, tomaten, ui, mango en plakjes kip erover.

  • variatietipJe kunt de kipdijfilet ook bereiden op de barbecue. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan.

Couscoussalade met kip piri piri

Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig