Tomatensaus maken

Een goede tomatensaus is de basis voor een scala aan gerechten: bijvoorbeeld voor pasta, voor op pizza, een ovenschotel of een stoofje. En je hoeft er amper boodschappen voor in huis te halen.

125 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.

  2. Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig met een houten lepel en druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Breng op smaak met de suiker en peper en eventueel zout.

  • variatietipJe kunt de San Marzano-tomaten ook vervangen door gepelde tomaten (blik 400 g).
  • bewaartipJe kunt de saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Tomatensaus maken

Een goede tomatensaus is de basis voor een scala aan gerechten: bijvoorbeeld voor pasta, voor op pizza, een ovenschotel of een stoofje. En je hoeft er amper boodschappen voor in huis te halen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig