Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zacht koken. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Voeg peper en eventueel zout toe.
- bereidingstipBereid de saus maximaal 2 dagen van tevoren. Bewaar in de koelkast.
Tomatensaus maken
Instructievideo - 00:40 min.
Tomatensaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_043767_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
125 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zacht koken. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Voeg peper en eventueel zout toe.
bereidingstip:Bereid de saus maximaal 2 dagen van tevoren. Bewaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
1 ui
2 el traditionele olijfolie
800 g gepelde tomaten in blik
20 g verse Italiaanse kruiden
Dit heb je nodig
keukentouw