Pittige kip met paksoi en noedels

Shanghai paksoi is perfect voor de wok. In een paar minuutjes klaar en nog heerlijk knapperig.

515 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes van 1 cm. Schil en rasp de gember. Was de salade-ui en snijd in dunne ringen. Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.

  2. Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en bak de kipdijfiletreepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.

  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de salade-ui en paksoi al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

  4. Schep de taugé door de salade-ui en paksoi en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel de groenten en kip erover.

  • algemeen Dit is een Allerhande Box gerecht.

Pittige kip met paksoi en noedels

Shanghai paksoi is perfect voor de wok. In een paar minuutjes klaar en nog heerlijk knapperig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig