Mexicaanse taco's met frisse tomatensalsa

Vanavond is het taco-time! Lekker én makkelijk, want iedereen vult zijn eigen taco.

530 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 5 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Rasp de tomaten met de grove rasp. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil met de fijne rasp en pers de vrucht uit. Schep het limoenrasp en 1 el limoensap door de geraspte tomaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Meng de varkensreepjes met de varkensrubkruiden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkensreepjes in 4 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.

  4. Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in in stukjes.

  5. Verdeel de taco’s samen met het vlees, de zwarte bonen, ananas, spitskool, crème fraîche en tomatensalsa over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

  • algemeen*Varkensrubkruiden zijn niet verkrijgbaar bij Albert Heijn. Je kunt in plaats daarvan Euroma Mexicaanse taco kruiden gebruiken.
  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gerelateerde recepten

Mexicaanse taco's met frisse tomatensalsa

Vanavond is het taco-time! Lekker én makkelijk, want iedereen vult zijn eigen taco.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig