Rasp de gember met schil op een grove rasp. Pers de citroen uit. Doe de gember, het citroensap, de rietsuiker, kruidnagels en het water in een kom. Zet afgedekt 2 dagen in de koelkast (om te fermenteren).
Schenk het mengsel door een zeef en voeg het koolzuurhoudend water toe. Schenk het gemberbier met behulp van de trechter in de gesteriliseerde fles.
Gemberbier
Gember neemt onze keukens steeds meer over. Ook lekker om een verfrissend alcoholvrij drankje mee te maken!
- bewaartipJe kunt het gemberbier 1 week in de koelkast in de afgesloten fles bewaren.
Allerhandigst gember schillen met een lepel
Instructievideo - 00:13 min.
Gemberbier
Gember neemt onze keukens steeds meer over. Ook lekker om een verfrissend alcoholvrij drankje mee te maken!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_118528_220x162_JPG.jpg)
6 personen
50 kcal
10 min. bereiden
dagen wachten
Aan de slag
Rasp de gember met schil op een grove rasp. Pers de citroen uit. Doe de gember, het citroensap, de rietsuiker, kruidnagels en het water in een kom. Zet afgedekt 2 dagen in de koelkast (om te fermenteren).
Schenk het mengsel door een zeef en voeg het koolzuurhoudend water toe. Schenk het gemberbier met behulp van de trechter in de gesteriliseerde fles.
bewaartip:Je kunt het gemberbier 1 week in de koelkast in de afgesloten fles bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
100 g AH Biologisch verse gember
1 citroen
75 g rietsuiker
10 kruidnagels
500 ml lauw water
1 l koolzuurhoudend water
Dit heb je nodig
schone beugelfles (1.5 L)
trechter