Perentaart met cantuccinibodem

Die bodem moet je echt eens proberen!

245 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 55 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de cantuccini fijn in de keukenmachine of blender. Smelt de boter op laag vuur en voeg toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel hier het cantuccinimengsel over. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

  2. Meng de ricotta met een handmixer met de zuivelspread en suiker. Voeg een voor een de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Laat de peertjes goed uitlekken en snijd ze in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de peer en het citroenrasp door het ricottamengsel. Schep op de koekjesbodem. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 100 ºC en laat de taart nog ca. 20 min. in de oven staan.

  3. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan, laat afkoelen op een bord en verdeel over de taart.

Gerelateerde recepten

Perentaart met cantuccinibodem

Die bodem moet je echt eens proberen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig