Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en knoflook 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Schil ondertussen de winterpeen en pastinaak en snijd de groenten in stukjes van 2 cm. Voeg de peen, pastinaak, bloem en spek toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur mee.
Voeg de takjes tijm, bouillon en het bier toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur garen.
Snijd de selderij grof, verwijder de takjes tijm en roer de selderij door de soep.
Winterse uiensoep met Leffe Bruin
Geeft je uiensoep net dat beetje extra.
- bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
- combinatietipLekker met robuust vloerbrood wit (afbakbrood).
Winterse uiensoep met Leffe Bruin
Geeft je uiensoep net dat beetje extra.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_100478_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en knoflook 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Schil ondertussen de winterpeen en pastinaak en snijd de groenten in stukjes van 2 cm. Voeg de peen, pastinaak, bloem en spek toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur mee.
Voeg de takjes tijm, bouillon en het bier toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur garen.
Snijd de selderij grof, verwijder de takjes tijm en roer de selderij door de soep.
bewaartip:Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
combinatietip:Lekker met robuust vloerbrood wit (afbakbrood).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg middelgrote ui
2 tenen knoflook
30 g ongezouten roomboter
200 g winterpeen
400 g pastinaak
2 el tarwebloem
200 g biologische spekreepjes
3 takjes verse tijm
1 l vleesbouillon
300 ml Leffe Bruin
½ zakje selderij