'Hummus' in 15 minuten

Een kwartiertje tijd. Meer heb je niet nodig voor deze, zelfgemaakte hummus dankzij kikkererwten uit blik

155 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken.

  2. Houd 2 el kikkererwten (per 4 personen) apart. Doe de rest van de kikkererwten samen met de knoflook, tahin, het citroensap, zout en water in de keukenmachine. Mix in 5 min. tot een gladde, romige hummus. Voeg eventueel wat extra water toe als de hummus te dik is.

  3. Verdeel de hummus over een diep bord. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het komijnzaad en de apart gehouden kikkererwten.

  • achtergrondinfoOorspronkelijk wordt hummus wordt o.a. met gedroogde kikkererwten gemaakt. Maken? Ga dan naar dit recept voor authenthieke hummus..
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

'Hummus' in 15 minuten

Een kwartiertje tijd. Meer heb je niet nodig voor deze, zelfgemaakte hummus dankzij kikkererwten uit blik

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig