Paprika-hummus met regenboogwortel

Dippen in paprika-hummus is sowieso al een goed idee, maar met deze regenboogwortel wordt het nóg feestelijker. Zet de (borrel)plank maar vast klaar!

110 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 40 min. oventijd / 20 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30-40 min. tot het vel zwartgeblakerd is. Keer halverwege om. Haal de paprika’s uit de oven, doe in een hittebestendige kom en dek af met vershoudfolie. Laat ze 30 min. afkoelen en verwijder het zwarte vel. Trek de steelaanzet met de zaadjes die eraan vastzitten uit de paprika’s.

  2. Maak ondertussen de wortels schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd dikkere wortels in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Giet de kikkererwten af, maar vang 20 ml vocht (per 8 personen) op.

  3. Doe ¾ geroosterde paprika, de kikkererwten, knoflook, tahin, het citroensap en de gemalen komijn in de keukenmachine en maal tot een gladde hummus. Voeg eventueel wat van het kikkererwtenvocht toe als de hummus te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de geroosterde paprika grof. Schep de hummus in een kom, verdeel de rest van de geroosterde paprika erover en serveer met de regenboogwortel.

Paprika-hummus met regenboogwortel

Dippen in paprika-hummus is sowieso al een goed idee, maar met deze regenboogwortel wordt het nóg feestelijker. Zet de (borrel)plank maar vast klaar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig