Chocoladetaart met fudge en tahin

Die swirl maak je niet met vanillebeslag, maar met sesampasta: verrassend!

405 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de fudge in de breedte. Doe de boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een keukenmachine of handmixer tot een luchtige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Spatel de vanillesuiker, de gesmolten chocolade en de yoghurt erdoor. Spatel vervolgens de fudge en de helft van de tahin erdoor.

  2. Bekleed de springvorm met het bakpapier en vet de randen in met boter. Schenk het beslag in de vorm en strijk glad. Schep op verschillende plekken dotjes van de rest van de tahin over het beslag.

  3. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel. Zodat er een marmerpatroon ontstaat en bak in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel de gaarheid met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Snijd in mooie puntjes.

  • combinatietipLekker met extra yoghurt.
  • Au bain-marie smelten

    Instructievideo - 00:34 min.

Chocoladetaart met fudge en tahin

Die swirl maak je niet met vanillebeslag, maar met sesampasta: verrassend!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig