Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.
Brownies
Voor als je wat te vieren hebt, of als je ergens een feestje van wil maken: dit is het perfecte basisrecept voor brownies.
- vegantipBekijk ook dit recept
- variatietipVoeg 50 g gehakte pecannoten of walnoten toe en verdeel ook over de bovenkant halve pecannoten of walnoten. Of bestrijk de brownies voor het snijden met het glazuur van de Sachertaart (zie recept elders op deze website).
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Brownies
Voor als je wat te vieren hebt, of als je ergens een feestje van wil maken: dit is het perfecte basisrecept voor brownies.
nagerecht
16 porties
245 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.
vegantip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186509/vegan-brownies)
variatietip:Voeg 50 g gehakte pecannoten of walnoten toe en verdeel ook over de bovenkant halve pecannoten of walnoten. Of bestrijk de brownies voor het snijden met het glazuur van de Sachertaart (zie recept elders op deze website).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 el tarwebloem
150 g pure chocolade
150 g ongezouten roomboter
125 g kristalsuiker
125 g lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)