Kokossoep met champignons rijst

Met een kom van deze champignon-kokossoep -geïnspireerd door de smaken van Bangkok- warm je lekker op. Makkelijk en al in 20 minuten klaar dankzij de handige kruidenpasta.

375 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in parten en scheur de oesterzwammen in grote stukken.

  2. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de champignons en zwammen met de tom ka kruidenpasta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.

  3. Snijd ondertussen de limoen in parten, de koriander grof en de peper in ringetjes en doe in schaaltjes. Schep de rijst in een kom. Serveer de soep apart.

  • combinatietipLekker met een frisse salade van komkommer, 2 el rijstazijn, 1 el limoensap en -rasp en een ½ el sesamzaadjes.

Kokossoep met champignons rijst

Met een kom van deze champignon-kokossoep -geïnspireerd door de smaken van Bangkok- warm je lekker op. Makkelijk en al in 20 minuten klaar dankzij de handige kruidenpasta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig