Parelcouscous met tonijn, limoen en verse kruiden

Met couscous kun je eindeloos variëren: ook lekker met tonijn, verse kruiden en bonen.

505 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kruiden fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en de bosui in ringetjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

  2. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Laat de tonijnmoten uitlekken en vang de olie op.

  3. Roer de couscous los met 3 el tonijnolie , 1 el limoensap en het -rasp (per 4 personen) en meng de kruiden, groenten, bonen en cranberry’s erdoor. Verdeel de tonijn in stukken erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de limoenparten en de Turkse yoghurt.

Parelcouscous met tonijn, limoen en verse kruiden

Met couscous kun je eindeloos variëren: ook lekker met tonijn, verse kruiden en bonen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig