Makreel van de BBQ

Bijzonder lekkere combinatie met de frisse venkel-kruidensalade.

315 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan.

  2. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd elke venkel in 4 parten en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes.

  3. Snijd de peterselie en munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.

  4. Doe het venkelzaad in de vijzel en stamp tot grof. Voeg de peterselie en munt toe en kneus al roerend.

  5. Meng de venkel met de kruiden, het citroensap, de citroenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Bestrijk de makreelfilets met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

  7. Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een makreelfilet.

  • serveertipLekker met gepofte zoete aardappel van de barbecue.

Makreel van de BBQ

Bijzonder lekkere combinatie met de frisse venkel-kruidensalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig