Vegan burger met champignons, ui en piccalilly

Plantaardig eten betekent veel geur, kleur en smaak: wát een plaatje!

495 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 6 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de rozenbroodjes in het midden van de oven in ca. 6 min. af.

  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de uien in ringen. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak het groentemengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

  4. Halveer de rozenbroodjes. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de veldsla, burgers, champignons en ui. Schep op elk broodje 1 el piccalilly. Dek af met de bovenste broodhelften en serveer.

Vegan burger met champignons, ui en piccalilly

Plantaardig eten betekent veel geur, kleur en smaak: wát een plaatje!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig