Snijd de peterselie en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de panko met de knoflook en peterselie in 3 min. krokant (pangrattato). Verdeel de truffelmayonaise over de friet. Bestrooi met de pangrattato.
Frietje chic met truffeltopping
Vandaag gaan we op chique: frietje met wordt frietje truffelmayo.
- serveertipVerdun de (truffel)mayonaise met enkele theelepels water om mooie, dunne streepjes saus te kunnen maken.
- bewaartipPangrattato over? Het is goed afgesloten 3 dagen houdbaar buiten de koelkast. Lekker over pasta of een salade.
Frietje chic met truffeltopping
Vandaag gaan we op chique: frietje met wordt frietje truffelmayo.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_109525_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
260 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peterselie en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de panko met de knoflook en peterselie in 3 min. krokant (pangrattato). Verdeel de truffelmayonaise over de friet. Bestrooi met de pangrattato.
serveertip:Verdun de (truffel)mayonaise met enkele theelepels water om mooie, dunne streepjes saus te kunnen maken.
bewaartip:Pangrattato over? Het is goed afgesloten 3 dagen houdbaar buiten de koelkast. Lekker over pasta of een salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
7½ g verse platte peterselie
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
30 g panko
125 ml truffelmayonaise
700 g verse Vlaamse friet