Doe de bloemkoolrijst in een vergiet. Giet er kokend water over, laat uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 el gembervocht (bij 2 personen) uit het potje ingelegde gember. Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik.
Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus.
Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de bietjes met de rest van de rijstazijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de grote stukken mango.
erdeel in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst. Zorg dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is zodat er een kleurverloop ontstaat.
Pokébowl met bloemkoolrijst
In deze pokebowl gebruiken we geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Nóg meer groente, dus!
- algemeenVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
- combinatietipLekker met zwart sesamzaad.
Pokébowl met bloemkoolrijst
Instructievideo - 00:33 min.
Pokébowl met bloemkoolrijst
In deze pokebowl gebruiken we geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Nóg meer groente, dus!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_111013_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
640 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bloemkoolrijst in een vergiet. Giet er kokend water over, laat uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 el gembervocht (bij 2 personen) uit het potje ingelegde gember. Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik.
Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus.
Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de bietjes met de rest van de rijstazijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de grote stukken mango.
erdeel in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst. Zorg dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is zodat er een kleurverloop ontstaat.
algemeen:Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
combinatietip:Lekker met zwart sesamzaad.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
400 g koelverse bloemkoolrijst
2 el rijstazijn
2 el sojasaus
290 g verse zalmfilets
100 g radijsjes
75 g biet julienne
1 avocado
175 g verse zongerijpte mangostukjes
80 g ingelegde gember