Geroosterde courgettecarpaccio

Carpaccio waar geen vlees bij komt kijken. In plaats daarvan: courgette, rucola en kaas.

250 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng de kruiden met ⅔ van de olie. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Schep de courgette om met de kruidenolie. Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar.

  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schud regelmatig. Meng de rucola met de rest van de olie.

  4. Verdeel de courgetteplakken over de borden. Verdeel de pijnboompitten erover Verdeel de rucola over het midden van de borden en schaaf de Parmezaanse kaas erover.

Gerelateerde recepten

Geroosterde courgettecarpaccio

Carpaccio waar geen vlees bij komt kijken. In plaats daarvan: courgette, rucola en kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig