Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat helemaal akoelen. Dit kan ook een dag van tevoren.
Schil de gember en rasp fijn. Snijd de peper en de knoflook fijn. Snijd de ham in piepkleine stukjes. Klop de eieren los. Snijd de paksoi in repen van 2 cm.
Verhit ⅓ van de sesamolie en ½ van de zonnebloemolie in een wok. Fruit hierin op laag vuur de gember, de helft van de peper en knoflook 3 min. Voeg het ei toe en laat al roerend stollen. Voeg in gedeelten de afgekoelde rijst toe. (Afgekoelde, drogere rijst bakt beter en geeft een lekkerder resultaat.) Ga door tot alle rijst warm is. Voeg de ham toe en warm 2 min. mee. Doe alles over in een schaal en houd warm onder folie. Maak de wok schoon.
Verhit de rest van de sesamolie en zonnebloemolie in de wok. Voeg de rest van de peper en de paksoi toe en roerbak 2 min. Serveer bij de nasi.
Nasi met ham, ei en pittige paksoi
Door het pepertje krijgt de paksoi net wat meer pit. En dat smaakt góed!
- combinatietipLekker met ketjap.
Nasi met ham, ei en pittige paksoi
Door het pepertje krijgt de paksoi net wat meer pit. En dat smaakt góed!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_113552_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
485 kcal
25 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat helemaal akoelen. Dit kan ook een dag van tevoren.
Schil de gember en rasp fijn. Snijd de peper en de knoflook fijn. Snijd de ham in piepkleine stukjes. Klop de eieren los. Snijd de paksoi in repen van 2 cm.
Verhit ⅓ van de sesamolie en ½ van de zonnebloemolie in een wok. Fruit hierin op laag vuur de gember, de helft van de peper en knoflook 3 min. Voeg het ei toe en laat al roerend stollen. Voeg in gedeelten de afgekoelde rijst toe. (Afgekoelde, drogere rijst bakt beter en geeft een lekkerder resultaat.) Ga door tot alle rijst warm is. Voeg de ham toe en warm 2 min. mee. Doe alles over in een schaal en houd warm onder folie. Maak de wok schoon.
Verhit de rest van de sesamolie en zonnebloemolie in de wok. Voeg de rest van de peper en de paksoi toe en roerbak 2 min. Serveer bij de nasi.
combinatietip:Lekker met ketjap.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g basmatirijst
4 cm verse gember
1 verse rode peper
2 tenen knoflook
250 g gekookte achterham
4 middelgrote scharreleieren
2 struiken paksoi
3 tl sesamolie
2 tl zonnebloemolie