Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier. Doe de kletskoppen in de keukenmachine en maal fijn. Meng met de pindakaas en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verlaag de temperatuur naar 150 °C.
Maak de vulling. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng in een ruime kom het merg met de roomkaas, ricotta, 4 el stroop en bloem. Voeg al kloppend met een mixer een voor een de eieren toe tot ze zijn opgenomen. Verdeel de vulling over de taartbodem en bak ca. 1 uur in het midden van de oven tot de vulling net gestold is.
Zet de oven uit en laat de cheesecake in 1½ uur in de oven met de deur op een kier afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens minstens 4 uur afgedekt in de koelkast.
Verwarm de gecondenseerde melk en de rest van de stroop in een steelpan. Breng al roerend met een houten lepel aan de kook. Kook op middelhoog vuur al roerend in 7 min. tot een stroperige karamelsaus. Laat van het vuur 15 min. afkoelen.
Snijd de cheesecake los van de vorm en verdeel de karamel over de cheesecake. Halveer de Snicker bites en garneer de cheesecake ermee.
Snickers cheesecake
Pindakaas. Snickers. Cheesecake. Dit wil je!
465 kcal
(Voedingswaarden)30 min. bereiden / 1 uur 10 min. oventijd / 6 uur 15 min. wachten
10 ingrediënten
- serveertipHou je van over the top? Decoreer dan ook met stukken chocolade, mikado’s melkchocolade en choco-pindakoeken
Pindakaas-snickers cheesecake
Instructievideo - 00:52 min.
Snickers cheesecake
Pindakaas. Snickers. Cheesecake. Dit wil je!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_113594_220x162_JPG.jpg)
16 personen
465 kcal
30 min. bereiden
6 uur 15 min. wachten
1 uur 10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier. Doe de kletskoppen in de keukenmachine en maal fijn. Meng met de pindakaas en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verlaag de temperatuur naar 150 °C.
Maak de vulling. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng in een ruime kom het merg met de roomkaas, ricotta, 4 el stroop en bloem. Voeg al kloppend met een mixer een voor een de eieren toe tot ze zijn opgenomen. Verdeel de vulling over de taartbodem en bak ca. 1 uur in het midden van de oven tot de vulling net gestold is.
Zet de oven uit en laat de cheesecake in 1½ uur in de oven met de deur op een kier afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens minstens 4 uur afgedekt in de koelkast.
Verwarm de gecondenseerde melk en de rest van de stroop in een steelpan. Breng al roerend met een houten lepel aan de kook. Kook op middelhoog vuur al roerend in 7 min. tot een stroperige karamelsaus. Laat van het vuur 15 min. afkoelen.
Snijd de cheesecake los van de vorm en verdeel de karamel over de cheesecake. Halveer de Snicker bites en garneer de cheesecake ermee.
serveertip:Hou je van over the top? Decoreer dan ook met stukken chocolade, mikado’s melkchocolade en choco-pindakoeken
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)
350 g kletskoppen
100 g AH 100% pindakaas naturel
1 vanillestokje
400 g roomkaas
450 g ricotta
9 el keukenstroop
3 el tarwebloem
3 middelgrote eieren
397 g gecondenseerde melk in blik
200 g Snickers bites
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
springvorm (Ø 16 cm)
handmixer