Salade van paarse peen

Niet alleen peen, maar ook kikkererwten, tomaat, munt en geitenkaas.

405 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de peen en schaaf met een dunschiller in dunne lange linten. Boen de citroen schoon Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng (per 4 personen) 1 el citroensap en het rasp door de linten.

  2. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de tomaten in parten en de muntblaadjes grof. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de peen, kikkererwten, tomaten en munt door elkaar en verdeel over de veldsla.

  3. Verbrokkel de kaas en verdeel erover. Besprenkel (per 4 personen) met 2 el olie uit het potje en bestrooi met het sesamzaad.

  • combinatietipDit gerecht eten als volwaardig hoofdgerecht? Serveer er dan volkoren stokbrood en wat hummus bij. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Salade van paarse peen

Niet alleen peen, maar ook kikkererwten, tomaat, munt en geitenkaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig