Schil de peen en schaaf met een dunschiller in dunne lange linten. Boen de citroen schoon Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng (per 4 personen) 1 el citroensap en het rasp door de linten.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de tomaten in parten en de muntblaadjes grof. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de peen, kikkererwten, tomaten en munt door elkaar en verdeel over de veldsla.
Verbrokkel de kaas en verdeel erover. Besprenkel (per 4 personen) met 2 el olie uit het potje en bestrooi met het sesamzaad.
Salade van paarse peen
Niet alleen peen, maar ook kikkererwten, tomaat, munt en geitenkaas.
- combinatietipDit gerecht eten als volwaardig hoofdgerecht? Serveer er dan volkoren stokbrood en wat hummus bij. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Salade van paarse peen
Niet alleen peen, maar ook kikkererwten, tomaat, munt en geitenkaas.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_113728_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
405 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de peen en schaaf met een dunschiller in dunne lange linten. Boen de citroen schoon Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng (per 4 personen) 1 el citroensap en het rasp door de linten.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de tomaten in parten en de muntblaadjes grof. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de peen, kikkererwten, tomaten en munt door elkaar en verdeel over de veldsla.
Verbrokkel de kaas en verdeel erover. Besprenkel (per 4 personen) met 2 el olie uit het potje en bestrooi met het sesamzaad.
combinatietip:Dit gerecht eten als volwaardig hoofdgerecht? Serveer er dan volkoren stokbrood en wat hummus bij. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g paarse peen
½ citroen
350 g kikkererwten in pot
400 g tastytomtomaten
15 g verse munt
75 g veldsla
350 g Dodoni geitenkaas in olie en kruiden in pot
1½ el geroosterd zwart sesamzaad