Verwarm de oven voor op 165 °C.
Snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in de hapjespan en bak de champignons, dragon, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.
Voeg de bloem toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, kookzuivel en het hete water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes en verwarm ze samen met de pasteibakjes ca. 10 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.
Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in parten en hak de noten grof. Schep de tomaten om met de vinaigrette, walnoten, kaasflakes en sla. Bestrooi met (versgemalen) peper.
Leg op elk bord een pasteibakje en schep de ragout erin. Leg de kapjes erop en serveer met de salade.
Pasteitje met homemade paddenstoelenragout
Het knapperige pasteitje is heerlijk met de vulling van zelfgemaakte paddenstoelenragout.
- serveertipJe kunt de ragout al 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Pasteitje met homemade paddenstoelenragout
Het knapperige pasteitje is heerlijk met de vulling van zelfgemaakte paddenstoelenragout.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_115534_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C.
Snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in de hapjespan en bak de champignons, dragon, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.
Voeg de bloem toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, kookzuivel en het hete water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes en verwarm ze samen met de pasteibakjes ca. 10 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.
Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in parten en hak de noten grof. Schep de tomaten om met de vinaigrette, walnoten, kaasflakes en sla. Bestrooi met (versgemalen) peper.
Leg op elk bord een pasteibakje en schep de ragout erin. Leg de kapjes erop en serveer met de salade.
serveertip:Je kunt de ragout al 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
650 g kastanjechampignons
60 ongezouten roomboter
4 tl gedroogde dragon
60 g tarwebloem
1 paddenstoelenbouillontablet
250 ml kookzuivel
300 ml heet water
4 roomboterpasteitjes
380 g Tasty Tom trostomaten
30 g ongezouten walnoten
60 g balsamicovinaigrette
60 g Regato kaasflakes
300 g gemengde salade
Dit heb je nodig
bakpapier