Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree

We koken de bloemkool net, maar roosteren 'm in de oven met knoflook. Extra lekker!

725 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.

  3. Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel samen met de helft van de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat. Kneus de knoflooktenen met een mes. Leg bij de bloemkool. Rooster in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

  4. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in ca. 20 min. rondom goudbruin en gaar.

  5. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.

  6. Verdeel de puree, bloemkool en slavinken over de borden.

  • variatietipVega? Vervang de slavinken door 2 schalen AH Biologische groenteburgers. Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree

We koken de bloemkool net, maar roosteren 'm in de oven met knoflook. Extra lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig