Spicy volkorennoedels met broccoli en garnalen

Broccoli en wokgroente met garnalen en noedels: dat is pas een goed wokgerecht!

405 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Halveer de pepers in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tenen knoflook fijn.

  2. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg het water toe en roerbak tot het vocht is verdampt. Voeg de knoflook, de peper en de wokgroente toe en roerbak nog 5 min.

  3. Meng de sojasaus met de sesamolie en meng met de garnalen. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het garnalenmengsel samen met de noedels nog kort door de groente.

  • algemeenDe sojasaus een 'dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week maximaal 3 keer iets groters (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Spicy volkorennoedels met broccoli en garnalen

Broccoli en wokgroente met garnalen en noedels: dat is pas een goed wokgerecht!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig