Vegetarische flammkuchen met zoete aardappel

825 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Breng de ui, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel ca. 15 min. inkoken. Al het water moet verdampt zijn en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat 60 min. afkoelen afkoelen. Meng met de crème fraîche.

  2. Schil de zoete aardappel, halveer en snijd in schuine plakjes van een ½ cm. Meng de aardappelplakjes met de olijfolie, het karwijzaad en een snuf zout, verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 10-12 min. in de oven. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en verdeel de zoete aardappel en de geraspte kaas erover. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Hak de hazelnoten grof. Garneer met de hazelnoten en de salade-ui.

Vegetarische flammkuchen met zoete aardappel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig