Ananascrumble met kokos en limoen

Kruimeltaart met ananas = verwarmend nagerecht met een tropische touch.

450 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Doe ondertussen de bloem, 100 g suiker (per 6 personen) en de geraspte kokos in een kom

  3. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en wrijf het mengsel met je handen tot een kruimeldeeg.

  4. Doe de ananasstukjes in de ovenschaal. Rasp de limoenschil erboven. Halveer de limoen en pers het sap van een halve vrucht boven de ananas uit.

  5. Voeg de rest van de suiker toe en schep om.

  6. Verdeel het kruimeldeeg erover en bak de crumble in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

  7. Schep de ananascrumble aan tafel op borden of in schaaltjes en schep er wat crème fraîche op.

  • variatietipIn plaats van ananas kun je ook andere varianten van AH Doosjevol diepvriesfruit gebruiken.
  • Ananascrumble met kokos en limoen

    Instructievideo - 00:29 min.

Ananascrumble met kokos en limoen

Kruimeltaart met ananas = verwarmend nagerecht met een tropische touch.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig