Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola

Zelfgemaakte speltgranola, lekker voor ontbijt of als tussendoortje.

405 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spelt 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het sesamzaad en de pittenmix toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.

  2. Voeg ⅔ van de honing en de five spices toe, roer door en warm 1 min. mee. Laat de speltgranola iets afkoelen op een platte schaal.

  3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de parten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap (per 2 personen) op. Halveer de sinaasappelparten. Meng de rest van de honing met het sinaasappelsap.

  4. Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel de sinaasappel, bessen en speltgranola erover. Besprenkel met de honing-sinaasappelsap.

  • variatietipJe kunt in plaats van Chinese five spices ook gemalen kaneel gebruiken.

Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola

Zelfgemaakte speltgranola, lekker voor ontbijt of als tussendoortje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig