Coq au vin van Donal Skehan

De klassieker onder de klassiekers.

500 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de olie in een hapjespan op matig vuur. Bestrooi de stukken kip met peper en eventueel zout en bak ze rondom bruin. Schep ze uit de pan en zet apart.

  2. Bak het spek in dezelfde pan goudbruin. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Pel en plet de knoflook.

  3. Doe de kip terug in de pan en voeg de tijm, knoflook, wijn en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, doe een deksel schuin op de pan en laat 30 min. sudderen. Haal na 20 min. de deksel van de pan. De kip moet botermals zijn en de saus licht ingekookt en glanzend.

Coq au vin van Donal Skehan

De klassieker onder de klassiekers.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig