Kipdijfilet met zoete aardappel-spinaziesalade

Een lauwwarme aardappelsalade met een krokant gebakken kipdijfilet in een kruidig jasje.

560 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in parten. Snijd de rode uien in parten en verdeel samen met de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. onder in de oven.

  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.

  3. Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de vadouvan en peper. Snijd elke kipdijfilet in repen van 1½ cm en haal met een vork eerst door het ei en dan door het panko-kruidenmengsel, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

  4. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 8 min. rondom bruin. Keer halverwege. Meng ondertussen de rest van de olie met de azijn en honing tot een dressing en breng op smaak met peper. Halveer de olijven en snijd de spinazie grof. Meng de zoete aardappel met de sperziebonen, spinazie en olijven. Verdeel over de borden, verdeel de kip erover en besprenkel met de dressing.

  • algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
  • algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Kipdijfilet met zoete aardappel-spinaziesalade

Een lauwwarme aardappelsalade met een krokant gebakken kipdijfilet in een kruidig jasje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig