Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Voeg het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met de helft van de room met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de rest van de room als een swirl over de kommen.
Broccolisoep met room
Het scheutje room doet het 'm! Wordt deze soep jouw nieuwe favoriet?
- combinatietipLekker met uitgebakken spekjes, gerookte zalm of gekookt ei.
- combinatietipLekker met een kaastosti of kaasciabatta's en kaas in de soep. Snijd hiervoor 1 ciabatta in 8 plakken, besmeer met 1 el mosterd en bestrooi met ca. 50 gram geraspte cheddar. Bak 10 min. in de oven op 180 °C. Voeg daarnaast i.p.v. room 150 gram geraspte cheddar en 2 el mosterd toe aan de soep. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Broccolisoep met room
Het scheutje room doet het 'm! Wordt deze soep jouw nieuwe favoriet?
voorgerecht
4 personen
190 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Voeg het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met de helft van de room met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de rest van de room als een swirl over de kommen.
combinatietip:Lekker met uitgebakken spekjes, gerookte zalm of gekookt ei.
combinatietip:Lekker met een kaastosti of kaasciabatta's en kaas in de soep. Snijd hiervoor 1 ciabatta in 8 plakken, besmeer met 1 el mosterd en bestrooi met ca. 50 gram geraspte cheddar. Bak 10 min. in de oven op 180 °C. Voeg daarnaast i.p.v. room 150 gram geraspte cheddar en 2 el mosterd toe aan de soep. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 prei
1 teen knoflook
500 g broccoli
1 el milde olijfolie
750 ml water
1 groentebouillonblokje
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer