Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
Voeg het water en bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Broccolisoep vegan
Vegan, maar toch heel romig. Ook lekker met zelfgemaakte selderijolie.
- combinatietipLekker met zelfgemaakte selderijolie. Doe voor 4 personen 15 g verse bladselderij met 6 el olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Verdeel de olie de kommen soep.
Broccolisoep vegan
Vegan, maar toch heel romig. Ook lekker met zelfgemaakte selderijolie.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD123757_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
80 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
Voeg het water en bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met zelfgemaakte selderijolie. Doe voor 4 personen 15 g verse bladselderij met 6 el olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Verdeel de olie de kommen soep.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
500 g broccoli
1 el milde olijfolie
750 ml water
1 el BioToday bouillonpoeder gistvrij
Dit heb je nodig
staafmixer