Verhit de olie in de hapjespan en bak de tartaar met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe aan de tartaar en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de tartaar. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de koriander fijn en meng de helft met de zuivelspread en peper. Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.
Gezonde chili con carne
Deze chili con carne is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Hoe chil(i)!
- vegatipBekijk ook dit recept
- bewaartipEet je met twee? Bewaar dan de helft van de chili con carne en helft van de zuivelspread in de koelkast voor de volgende dag als lunch of avondeten. Serveer in een volkorenwrap of met zilvervliesrijst.
- combinatietipLekker met zilvervliesrijst of in een volkoren wrap (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).
- dieettipVegatip: vervang de tartaar door mais uit blik. Voeg als topping plakjes avocado toe.
Gezonde chili con carne
Deze chili con carne is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Hoe chil(i)!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157941_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de tartaar met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe aan de tartaar en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de tartaar. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de koriander fijn en meng de helft met de zuivelspread en peper. Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R421218/pittige-chili-sin-carne)
bewaartip:Eet je met twee? Bewaar dan de helft van de chili con carne en helft van de zuivelspread in de koelkast voor de volgende dag als lunch of avondeten. Serveer in een volkorenwrap of met zilvervliesrijst.
combinatietip:Lekker met zilvervliesrijst of in een volkoren wrap (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).
dieettip:Vegatip: vervang de tartaar door mais uit blik. Voeg als topping plakjes avocado toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el milde olijfolie
300 g tartaar
2 el Mexicaanse bonenkruiden
2 middelgrote uien
1 rode paprika
800 g kidneybonen in blik
800 g gepelde tomaten in blik
15 g verse koriander
100 g zuivelspread light
½ limoen