Pompoenstoof met chorizo, rode ui en oregano

Als je pompoen samen met andere ingrediënten stooft in bouillon, gaart alles lekker langzaam en kunnen de smaken zich nog beter ontwikkelen.

645 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de pompoen schoon. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in parten en snijd elk part in stukken van 2 cm.

  2. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes. Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op bakpapier.

  3. Laat 2 el bak vet (per 4 personen) in de pan en fruit de ui en knoflook met de oregano en paprikapoeder 3 min. op laag vuur. Voeg de pompoen, chorizo en het heet water toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Doe de deksel schuin op de pan en stoof op laag vuur in ca. 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de stoof met het amandelschaafsel en serveer met de rijst.

  • bewaartipJe kunt de stoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Pompoenstoof met chorizo, rode ui en oregano

Als je pompoen samen met andere ingrediënten stooft in bouillon, gaart alles lekker langzaam en kunnen de smaken zich nog beter ontwikkelen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig