Snijd de korstjes van het brood. Meng de zuivelspread met de wasabi. Besmeer elk sneetje brood aan 1 kant met de zuivelspread. Beleg 4 sneetjes (per 16 stuks) met de rucola en biet en dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar beneden. Snijd elke sandwich in 4 gelijke rechthoeken.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten. Wikkel de zalm om de sandwiches, maar laat de zijkanten vrij. Wikkel de plakjes komkommer om de zalm, maar laat de zalm nog zien. Steek in elke sandwich een tapasprikker en serveer.
Sushibrood
We gebruiken brood in plaats van rijst voor deze 'sushisandwiches'
- bereidingstipJe kunt de sandwiches 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- variatietipJe kunt de sandwiches ook maken met volkorenbrood.
Sushibrood
We gebruiken brood in plaats van rijst voor deze 'sushisandwiches'
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD123736_220x162_JPG.jpg)
16 porties
95 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood. Meng de zuivelspread met de wasabi. Besmeer elk sneetje brood aan 1 kant met de zuivelspread. Beleg 4 sneetjes (per 16 stuks) met de rucola en biet en dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar beneden. Snijd elke sandwich in 4 gelijke rechthoeken.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten. Wikkel de zalm om de sandwiches, maar laat de zijkanten vrij. Wikkel de plakjes komkommer om de zalm, maar laat de zalm nog zien. Steek in elke sandwich een tapasprikker en serveer.
bereidingstip:Je kunt de sandwiches 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:Je kunt de sandwiches ook maken met volkorenbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
8 sneetjes wit casinobrood
200 g zuivelspread
1 tl wasabipasta
20 g rucola
75 g biet julienne
1 komkommer
200 g gerookte zalm
Dit heb je nodig
kaasschaaf
tapasprikkers