Doe de basterdsuiker, honing en het zout met 80 ml water (per 4 stuks) in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost.
Zeef ondertussen het meel, de bloem, koek- en speculaaskruiden, gestampte muisjes en bakpoeder boven een kom. Schenk hier al roerend met een houten lepel het warme honingmengsel bij. Lukt het roeren niet meer, kneed dan verder met de hand als het deeg iets is afgekoeld. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 2 uur rusten tot het deeg op kamertemperatuur is.
Verwarm de oven voor op 210 °C. Bestuif het werkblad met gestampte muisjes en rol het deeg uit tot een lap van ¾ cm dik. Snijd er 4 sinterklazen uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los met 2 tl water (per 4 stuks) en bestrijk de sinterklazen met behulp van de bakkwast met het ei. Bak de sinterklazen ca. 12 min. in de oven. Laat afkoelen op een rooster en decoreer met de decoratiestiften van Dr. Oetker.
Taaitaai-sinterklazen
Wie zoet is... bakt taaitaai-sinterklazen! Een sinterklaas-recept uit duizenden.
- bewaartipVlak na het bakken zullen de sinterklazen aan de buitenkant nog wat knapperig zijn, maar ze worden vanzelf helemaal taai. Worden de sinterklazen te hard, doe ze dan in een plastic zak met een boterham erbij en ze worden weer zacht en taai.
Taaitaai-sinterklazen
Wie zoet is... bakt taaitaai-sinterklazen! Een sinterklaas-recept uit duizenden.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD125098_220x162_JPG.jpg)
4 porties
725 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Doe de basterdsuiker, honing en het zout met 80 ml water (per 4 stuks) in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost.
Zeef ondertussen het meel, de bloem, koek- en speculaaskruiden, gestampte muisjes en bakpoeder boven een kom. Schenk hier al roerend met een houten lepel het warme honingmengsel bij. Lukt het roeren niet meer, kneed dan verder met de hand als het deeg iets is afgekoeld. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 2 uur rusten tot het deeg op kamertemperatuur is.
Verwarm de oven voor op 210 °C. Bestuif het werkblad met gestampte muisjes en rol het deeg uit tot een lap van ¾ cm dik. Snijd er 4 sinterklazen uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los met 2 tl water (per 4 stuks) en bestrijk de sinterklazen met behulp van de bakkwast met het ei. Bak de sinterklazen ca. 12 min. in de oven. Laat afkoelen op een rooster en decoreer met de decoratiestiften van Dr. Oetker.
bewaartip:Vlak na het bakken zullen de sinterklazen aan de buitenkant nog wat knapperig zijn, maar ze worden vanzelf helemaal taai. Worden de sinterklazen te hard, doe ze dan in een plastic zak met een boterham erbij en ze worden weer zacht en taai.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
150 g donkere basterdsuiker
130 g vloeibare honing
½ tl zout
90 ml water
200 g volkoren tarwemeel
230 g tarwebloem
3 tl koek- en speculaaskruiden
40 g gestampte muisjes
16 g bakpoeder
1 middelgroot scharrelei
4 Dr. Oetker decoratiestiften kleur
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
bakpapier
bakkwast