Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen. Halveer in de lengte en snijd in dunne plakken. Halveer eventueel de grotere bloemkool- en broccoliroosjes en kook samen met de peen 4 min. Giet af.
Verhit ondertussen ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de rode uien in halve ringen.
Verwarm de rest van de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 4-5 min. al roerend met een garde tot een dikke saus (bechamel). Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
Meng de bloemkool-broccoliroosjes en wortel met de ui, kip en bechamelsaus. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd de bieslook fijn en garneer de groentegratin voor het serverenmet de bieslook.
Romige groentegratin met kip en bieslook
Een ovenschotel boordevol groente onder een dakje van smeuïge kaas; perfect voor de koudere dagen.
- algemeenDit is een Allerhande Box recept.
- dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Romige groentegratin met kip en bieslook
Een ovenschotel boordevol groente onder een dakje van smeuïge kaas; perfect voor de koudere dagen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD125062_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen. Halveer in de lengte en snijd in dunne plakken. Halveer eventueel de grotere bloemkool- en broccoliroosjes en kook samen met de peen 4 min. Giet af.
Verhit ondertussen ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de rode uien in halve ringen.
Verwarm de rest van de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 4-5 min. al roerend met een garde tot een dikke saus (bechamel). Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
Meng de bloemkool-broccoliroosjes en wortel met de ui, kip en bechamelsaus. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd de bieslook fijn en garneer de groentegratin voor het serverenmet de bieslook.
algemeen:Dit is een Allerhande Box recept.
dieettip:Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g winterpeen
800 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
4 el milde olijfolie
350 g kipfiletblokjes
2 Biologische rode uien
50 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
1 el mosterd
2½ g gemalen nootmuskaat
90 g geraspte kaas tex-mex
15 g verse bieslook
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)