Bietencarpaccio met geitenkaasdressing

Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look & feel.

370 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 1 uur oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.

  2. Schil de chioggia bieten en snijd ze met een blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Herhaal met de rode bieten. Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over borden.

  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie, azijn en honing tot een dressing. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de dressing en meng erdoor.

  4. Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kapperappeltjes.

Bietencarpaccio met geitenkaasdressing

Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look & feel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig