Ribeye bakken

Het geheim van een goed gebakken ribeye? Laat het vlees voor het bakken eerst op kamertemperatuur komen.

180 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat van tevoren de ribeye uit de verpakking onder vershoudfolie op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt 30 min. Dep vervolgens beide kanten met keukenpapier droog en bestrooi vlak voor het bakken met zout en versgemalen zwarte peper.

  2. Verhit de boter op middelhoog vuur in een grote koekenpan tot deze begint te kleuren. Zet het vuur hoog en leg het vlees in de pan.

  3. Bak voor rood 1-2 min., medium 2-3 min. en doorbakken 4-5 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor de tang; door met een vork in het vlees te prikken, verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals.

  4. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten, zodat het minder vocht verliest tijdens aansnijden.

  • algemeenDeze baktijden gelden voor een ribeye van ca. 1½ cm dik. Bij een dikker stuk vlees is de baktijd langer. Test met de spanning op de muis van je hand hoe gaar de ribeye is. Als de ribeye voelt zoals het voelt als je je wijsvinger op je duim drukt, dan is-ie rood, met je middelvinger op je duim is-ie medium en met je ringvinger op je duim is het vlees doorbakken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ribeye bakken

Het geheim van een goed gebakken ribeye? Laat het vlees voor het bakken eerst op kamertemperatuur komen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig