Haal de entrecotes uit de verpakking, dek af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt ongeveer 30 min. Dep droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de entrecotes net in passen en laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de entrecotes in de pan en bak op hoog vuur. Voor rood 1-2 min.; medium 2-3 min.; doorbakken 4-5 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.
Leg de entrecotes uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.
Entrecote bakken
Wil je een entrecote bakken? Lekker! In dit handige recept leren we je stap voor stap hoe je dat doet. Van well done en medium tot rare... Zo doe je dat!
- bereidingstipDeze baktijden gelden voor een entrecote van ca. 1½ cm dik. Bij een dikker stuk vlees is de baktijd langer. Test met behulp van de spanning op de muis van je hand hoe gaar de entrecote is: rare (wijsvinger op de duim), medium (middelvinger op de duim) of well done (ringvinger op de duim).
Entrecote bakken
Wil je een entrecote bakken? Lekker! In dit handige recept leren we je stap voor stap hoe je dat doet. Van well done en medium tot rare... Zo doe je dat!
hoofdgerecht
4 personen
145 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Haal de entrecotes uit de verpakking, dek af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt ongeveer 30 min. Dep droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de entrecotes net in passen en laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de entrecotes in de pan en bak op hoog vuur. Voor rood 1-2 min.; medium 2-3 min.; doorbakken 4-5 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.
Leg de entrecotes uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.
bereidingstip:Deze baktijden gelden voor een entrecote van ca. 1½ cm dik. Bij een dikker stuk vlees is de baktijd langer. Test met behulp van de spanning op de muis van je hand hoe gaar de entrecote is: rare (wijsvinger op de duim), medium (middelvinger op de duim) of well done (ringvinger op de duim).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g entrecotes
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
aluminiumfolie