Gerookte zalm met mierikswortelcrème

Deze ultiem klassieke combinatie van zalm, toast en mierikswortel wordt nóg feestelijker met een kwarteleitje.

290 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eitjes in 2 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

  2. Snijd ondertussen het kapje van het brood en snijd 4 broodplakken van 1 cm dik (per 4 personen). Rooster de plakken in de broodrooster en snijd ze schuin doormidden.

  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng een ½ tl citroenrasp met de crème fraîche en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Besmeer de toast met de mierikswortelcrème. Verdeel de zalm erover en leg de kwarteleitjes erop. Garneer met de peterselie en bestrooi met peper.

Gerookte zalm met mierikswortelcrème

Deze ultiem klassieke combinatie van zalm, toast en mierikswortel wordt nóg feestelijker met een kwarteleitje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig