Cantuccini-ijstaart met chocolade en rode bessen

Wil je ook graag chillen deze kerst? Deze ijstaart heb je in no time gemaakt en kan daarna lekker een paar dagen opstijven in de vriezer.

330 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 4 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Hak de cantuccini grof en de chocolade in stukjes. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop nog 5 min. tot het eiwit mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan.

  2. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Voeg de chocolade en ¾ van de cantuccini toe en roer door.

  3. Bekleed de springvorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de overhangende folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer. Haal 10 min. voor het serveren uit de vriezer, verwijder de folie. Verdeel de rode bessen over de ijstaart en bestrooi met de rest van de cantuccini.

  • bewaartipJe kunt de ijstaart maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de vriezer. Neem de taart 15 tot 30 min. voor het serveren uit de vriezer.

Gerelateerde recepten

Cantuccini-ijstaart met chocolade en rode bessen

Wil je ook graag chillen deze kerst? Deze ijstaart heb je in no time gemaakt en kan daarna lekker een paar dagen opstijven in de vriezer.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig