Parfaits met stroopwafels, speculoospasta en chocolade

Parfait x stroopwafel = een feestje om mee af te sluiten.

620 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 4 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breek de chocolade in stukjes en laat in de kom smelten (au bain-marie). Breng een pan met een laag water aan de kook en hang een hitte-bestendige kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt.

  2. Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf. Spatel de yoghurt en 2/3 speculoospasta erdoor. Druk de stroopwafels voorzichtig op de bodem van de ronde ovenschaaltjes en verdeel het yoghurtmengsel erover.

  3. Verdeel de gesmolten chocola erover. Dek af met plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de vriezer.

  4. Verwarm vlak voor het serveren de rest van de speculoospasta in een kleine steelpan.

  5. Haal een mesje langs de rand van de schaaltjes en neem de eenpersoonparfaits uit de schaaltjes. Besprenkel in een zigzaggende beweging met de vloeibare speculoospasta en serveer.

Gerelateerde recepten

Parfaits met stroopwafels, speculoospasta en chocolade

Parfait x stroopwafel = een feestje om mee af te sluiten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig