Stroopwafelparfait

Koek, ijs en warme stroop… Petje af voor de uitvinder van deze combi.

490 kcal

(Voedingswaarden)

18 min. bereiden / 6 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Klop in een kom de slagroom stijf. Klop vervolgens de suiker en de yoghurt erdoor. Snijd 8 stroopwafeltjes in kleine stukjes en schep samen met de kaneel door het yoghurtmengsel. Bekleed de diepvriesvorm met plasticfolie en schep het yoghurtmengsel in de vorm. Dek af met plasticfolie en zet de vorm voor minimaal 6 uur in de vriezer.

  2. Verwarm de oven voor op 175ºC. Neem ca. 10 min voor het serveren het parfait uit de vriezer. Leg de rest van de stroopwafeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze 2-3 min. in de oven. Neem het parfait uit de vorm en snijd het in plakken. Verdeel de plakken parfait en de warme stroopwafeltjes over de borden. Bestrooi met een beetje kaneel.

  • bereidingstipJe kunt de stroopwafeltjes ook kort in de broodrooster verwarmen.

Stroopwafelparfait

Koek, ijs en warme stroop… Petje af voor de uitvinder van deze combi.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig